Wiardi Beckmanstraat 475
3762 GN, Soest
Telefoonnummer
035 - 601 06 07
klaarwater@swos.nl
www.swos-klaarwater.nl
Algemeen

Ik zou de SWOS niet willen missen

Menu

Vrijwilligers gezocht.

De SWOS zoekt vrijwilligers advies en ondersteuning personenalarmering.
Personenalarmering kan mensen helpen om langer thuis te wonen, het geeft een veilig gevoel als je kan alarmeren als je  valt. Hulp kan inroepen of je nu thuis of buitenshuis bent. De SWOS is op zoek naar vrijwilligers die mensen wil informeren over de diverse mogelijkheden, en wil helpen bij het organiseren van de alarmering in huis. Vind je het leuk om informatie duidelijk over te brengen, te luisteren naar de ander wat die nodig heeft en heb je computervaardigheden om mensen digitaal te helpen met het invullen van de formulieren?  Dan ben jij heel geschikt om ons hierbij te steunen. Wil je ook ons team versterken? Neem contact op met Idelette Sleurink.

Ontmoetingscentra zoeken vrijwilligers:
Vrijwilligerswerk is leuk en gezellig! En hard nodig! De SWOS en de ontmoetingscentra worden draaiend gehouden door veel vrijwilligers.
Het leuke van vrijwilligerswerk is juist die vrije keuze, het is immers niet nodig om er geld mee te verdienen. Nee, vrijblijvend is het niet als er op je wordt gerekend, maar je kiest toch ook voor iets dat je fijn vindt om te doen?

De SWOS zoekt vrijwilligers. Alle drie de OC’s (OntmoetingsCentra) kunnen versterking gebruiken. We zetten het even voor u op een rijtje:

OC Klaarwater:           * versterking en inval bestaande groep van gastvrouwen/heren voor de woendsdagochtend en de maandagmiddag.

OC Klarinet:                 * versterking en inval bestaande groep van gastvrouwen/heren

  • op woensdagochtend een vrijwilliger bij de koersbal en bij de wandelclub

OC Soesterberg:          * een inkoopduo voor prijzen voor de bingo (4 keer per jaar in toerbeurt)

  • gastvrouw/-heer voor de koffie-inloop op maandagmiddag
  • versterking voor de bestaande groep van gastvrouwen/-heren
  • maandagmorgen Duofiets van Soest naar Soesterberg brengen en ’s middags vice versa (voorlopig 1x per maand)
  • versterking en inval bestaande teams van de SeniorenDis (gezamenlijk eten voor senioren) op maandagavond, woensdagavond en vrijdagmiddag.

Maak eens een praatje in een van de OC’s: De Klarinet, Klarinet 39 Soest, Klaarwater, Wiardi Beckmanstraat 475 Soest of Soesterberg, gevestigd op Dorpsplein 18. Kom de sfeer proeven en overleggen wat het beste bij u past.

Wie helpt senioren om te gaan met Compaan?
Voor het leren omgaan met de Compaan zijn we op zoek naar vrijwilligers die senioren willen helpen om dit te leren. Uitleg te  geven, de mogelijkheden te onderzoeken, meeleven met de mogelijke paniekgevoelens, en de tablet goed leren gebruiken.

Als vrijwilliger bent je de vraagbaak voor de senioren die net gestart zijn met een Compaan.
Lijkt het je leuk om dit op te pakken? Neem dan contact op met het secretariaat 035 6023681 of info@swos.nl
Als vrijwilliger krijg je uitgebreide informatie over de mogelijkheden van de Compaan, zodat je dat ook goed uit kan leggen.
We zoeken enthousiaste mensen die het leuk vinden om anderen te leren hoe een tablet werkt en de mogelijkheden van de Compaan te benutten.

Maaltijdbezorgers gezocht!
Geen maaltijd meer op tafel? Zo ver zal het hopelijk niet komen, maar de nood is zeer hoog bij de Werkgroep Maaltijdvoorziening van de SWOS (Stichting Welzijn Ouderen Soest).
Die werkgroep heeft ruim zestig vrijwilligers, die  zeven dagen per week en 365 (366) dagen per jaar een maaltijd bezorgen bij senioren die daar om welke reden dan ook zelf niet in kunnen voorzien.Zo vinden per jaar ongeveer 29.000 warme/koelverse en 15.000 vriesverse maaltijden hun weg naar Soester en Soesterbergse tafels.
Belangrijk en leuk werk maar ook vrijwilligers worden ouder, vallen uit wegens ziekte en gaan zelfs wel eens met vakantie!
En dat terwijl het aantal klanten door de vergrijzing stijgt!
Voor de maandag, woensdag, vrijdag en in het weekend zijn we op zoek naar vrijwilligers die warme maaltijden willen bezorgen. Met uw eigen auto rijdt u in Soest of Soesterberg en brengt u gemiddeld 10-12 maaltijden bij senioren thuis. Belangrijk is dat u interesse hebt in senioren, uw ogen en oren open houdt voor vragen, opmerkingen en problemen van senioren die u thuis bezoekt. Er is een geringe onkostenvergoeding voor het gebruik van uw auto.

Hebt u interesse? Neem contact op met de SWOS via telefoonnummer 035 6023681.
Voor de coördinatie van de vriesvers maaltijden zijn we op zoek naar een vrijwilliger op de vrijdagmorgen.
Natuurlijk houdt de werkgroep bij de planning altijd rekening met vakanties en wanneer U eens niet kunt rijden, wordt voor vervanging gezorgd.