Wiardi Beckmanstraat 475
3762 GN, Soest
Telefoonnummer
035 - 601 06 07
klaarwater@swos.nl
www.swos-klaarwater.nl
Algemeen

Ik zou de SWOS niet willen missen

Menu

Nationale Balkon Beweeg dag In Soest: beweging, plezier en contact

woensdag 26 mei 2021

                                                                                                 

Terras OC Klaarwater/ Achter Honsbergen, vrijdag 4 juni 2021 van 11.00-12.00 uur Ouderen in Soest maken vandaag deel uit van de tweede editie van Nationale Balkon Beweeg dag van het Nationaal Ouderenfonds en partners. Binnen de richtlijnen van het RIVM wordt het balkonfeest gevierd met bewegen op Muziek. In Soest werken Fysio Honsbergen, Stichting Welzijn Ouderen Soest, Balans en Idea vandaag samen om ouderen in het zonnetje te zetten. Hierbij draait het om verantwoord en laagdrempelig bewegen, een gezellige ochtend op “afstand” en iets doen met én voor elkaar.

Balkon Bewegen biedt een mogelijkheid om veilig te bewegen op een klein oppervlakte, maar het is ook een activiteit waaraan iedereen kan meedoen en plezier aan kan beleven en die gezellig met medebewoners uitgevoerd kan worden. Het Ouderenfonds organiseert de dag samen met de Vrienden Loterij, Menzis, VWS, VML, KNGF, WijBuurtsportcoaches en haar ambassadeurs.

Met én voor elkaar

Ouderen ervaren Balkon bewegen als een manier om gezond te blijven op een kleine ruimte. Maar ook als: "plezier, contact en aandacht voor elkaar." Sport- en beweegprofessionals gebruiken de dag vaak om de banden met woonzorginstellingen weer aan te halen zodat ook ze ook na deze dag met hen activiteiten kunnen ontplooien. In Soest is de ambitie om de bewoners weer of meer aan het bewegen te krijgen en met elkaar in contact te brengen. Dat ze naar buiten komen en weer plezier gaan maken. Zeker ook dansen op muziek is een fijne activiteit.  

Over het Nationaal Ouderenfonds

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met partners, donateurs en vrijwilligers in voor een samenleving waarin geen enkele oudere zich eenzaam hoeft te voelen. Onze activiteiten zijn laagdrempelig en gericht op ontmoeting. Zo helpen wij ouderen om op een actieve manier ouder te worden. Ook stimuleren we de samenleving om een leeftijdsvriendelijke omgeving te zijn. Want ouder worden doe je samen!

Informatie

Voor meer informatie over deze dag in Soest:

Marijke Roest, Beweegmakelaar Aangepast Sporten via 06-36088590

                                                                

Nieuwsoverzicht