Wiardi Beckmanstraat 475
3762 GN, Soest
Telefoonnummer
035 - 601 06 07
klaarwater@swos.nl
www.swos-klaarwater.nl
Algemeen

Ik zou de SWOS niet willen missen

Menu

Wie helpt senioren om te gaan met de Compaan

donderdag 11 maart 2021

Steeds meer ligt de focus op het thuis oud worden met hulp uit iemands eigen omgeving. Mantelzorgers vormen een belangrijke spin in het web en nemen vaak een groot deel van de verantwoordelijkheden op zich. Dat het verlenen van mantelzorg niet altijd eenvoudig is, blijkt uit de cijfers van groot onderzoek. Van de ruim 4 miljoen mantelzorgers in Nederland, voelt 1 op de 10 zich zwaarbelast. De vraag hoe we mantelzorgers kunnen ondersteunen gaat samen op met de vraag hoe technologie kan worden ingezet om zorg te optimaliseren. Ook in de ouderenzorg komt er steeds meer aandacht voor het gebruik van technologie als aanvulling op de menselijke zorg.

De Compaan is een tablet speciaal ontwikkeld om te voorzien in de behoeftes van ouderen en hun omgeving. Oudere gebruikers kunnen bijvoorbeeld eenvoudig internetten, e-mailen, skypen en foto’s ontvangen. Voor mantelzorgers biedt de Compaan mogelijkheden om te communiceren met de oudere en om specifieke zorg gerelateerde functies (bijv. medicatie herinnering, goedemorgen melding) en organisatie gerelateerde functies (bijv. gedeelde agenda en contact via het familieportaal) te gebruiken. Het familieportaal is een uniek element van de Compaan dat bestaat uit een online omgeving waar familieleden die aangesloten zijn op de Compaan, berichten, foto’s, video’s kunnen sturen en onderling contact kunnen hebben. Daarnaast kunnen zij ook ‘problemen’ met de tablet op afstand oplossen (bijv. opnieuw opstarten) en zien wat de oudere doet op de Compaan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SWOS zoekt:
Voor het leren omgaan met de Compaan zijn we op zoek naar vrijwilligers die senioren willen helpen om dit te leren. Uitleg te  geven, de mogelijkheden te onderzoeken, meeleven met de mogelijke paniekgevoelens, en de tablet goed leren gebruiken.

Als vrijwilliger bent je de vraagbaak voor de senioren die net gestart zijn met een Compaan.
Lijkt het je leuk om dit op te pakken? Neem dan contact op met het secretariaat 035 6023681 of info@swos.nl
Als vrijwilliger krijg je uitgebreide informatie over de mogelijkheden van de Compaan, zodat je dat ook goed uit kan leggen.
We zoeken enthousiaste mensen die het leuk vinden om anderen te leren hoe een tablet werkt en de mogelijkheden van de Compaan te benutten.

 

Nieuwsoverzicht